Since 1969
Since 1969
Since 1969

Nieuws uit de regio

 1. Vanaf 5 oktober: ombouw website naar sportagenda
  Afgelopen weken is conform het KNGU Jaarplan 2015 - doel 11.3, de ontmanteling van de districtensites ingezet. De informatie van de districtenwebsites is overgezet naar KNGU.nl (consumentgericht), de KNGUcampus.nl (straks ook voor trainer en jury) en Gymsport.nl (bestuurdersgericht).  

  Ombouw
  Volgende week van 5 t/m 8 oktober wordt deze website omgebouwd van ‘gewone’ site naar sportagenda van district Zuid. Het is mogelijk dat de site dan een dag of meerdere dagen uit de lucht is. In plaats daarvan verschijnt er een pagina met een uitleg. Deze situatie duurt tot uiterlijk donderdag 8 oktober. Naar verwachting is de agenda van Zuid met daarin de wedstrijden en uitslagen eerder live.

  TIP
  Ben je de websitenaam van de sportagenda van een district vergeten? Op KNGU.nl, bovenin de pagina staat de knop ‘Wedstrijden & uitslagen’. Één klik op die knop en je ziet alle KNGU sportagenda’s op één pagina.

 2. Ontmanteling en opheffen districtenwebsite(s)

  Vanwege het ontmantelen en opheffen van de districtensites is districtsinformatie overgezet naar een van de volgende drie KNGU-websites:

  • KNGU.nl, voor sporter en sport-geinteresseerden; tot eind 2015 is op deze website ook de informatie te vinden voor juryleden, trainers en coaches; 
  • Gymsport.nl, voor gymclubestuurders; 
  • KNGU Campus.nl, voor opleidingen en eind 2015 ook voor jury en trainer/coach.
  Specifieke informatie over districtswedstrijden per sport staan op KNGU.nl onder de button Wedstrijdzaken >..... Bijvoorbeeld de informatie over turnen dames wedstrijden in district Zuid vind je op KNGU.nl hier...>>>

  Algemene districtsinfo zoals nieuwsbrieven van Zuid vind je op KNGU.nl onder Meer>wedstrijdzaken > Districtsinformatie algemeen> district Zuid.

  De zoekoptie recht bovenin de pagina op KNGU.nl is een hulpmiddel bij het vinden van de gewenste informatie binnen de website.  

 3. De KNGU en topchoreograaf ROY JULEN
  De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en topchoreograaf Roy Julen zijn vanaf september 2015 een langdurige samenwerking gestart om de danswereld in Nederland op z’n kop te zetten waarbij plezier voorop staat. De ambitie is om uit te groeien tot dé brancheorganisatie voor dansend Nederland. Via events en een uitdagend platform komen dansliefhebbers met elkaar in contact en in beweging.

  Michiel Maas, manager sportparticipatie KNGU: ‘’Het is bijzonder dat de KNGU en Roy deze samenwerking op dit moment aangaan. Dans staat op het punt te ontploffen in Nederland en we kunnen elkaar op alle vlakken versterken om de dansliefhebbers op alle niveaus te kunnen faciliteren. Voor ons is het van groot belang dat we voor alle dansers in Nederland een podium kunnen bieden. Het gevoel van vrijheid staat hierbij voorop. We hebben er het volste vertrouwen in dat we dans gezamenlijk naar een hoger niveau kunnen tillen en meer mensen kunnen laten genieten van de dansport op de manier die bij hen past.’’

  Roy Julen, topchoreograaf:’’ Ik vind het geweldig dat een organisatie als de KNGU mij heeft benaderd voor een langdurige samenwerking, omdat ik van mening ben dat zij de schakel zijn om dansend Nederland met elkaar te kunnen verbinden. De danswereld is momenteel erg versplinterd. Het is een streven om dans een structuur te kunnen bieden. Na 7 jaar het tv-programma SYTYCD te mogen ervaren van dichtbij en meer dan 10.000 dansers te hebben gezien en gesproken in de voorbereidingen, ben ik ervan overtuigd dat dit initiatief een meerwaarde is om meer dansplezier te creëren voor meer mensen. Hier ligt onze gezamenlijke opdracht”.

  November dé dansmaand van Nederland
  De samenwerking tussen Roy Julen en de KNGU wordt in november groots gelanceerd met de Headspin evenementen. Headspin biedt toegankelijke en professionele workshops onder leiding van bekende dansers. Op 16 locaties in het land wordt een podium geboden aan dansfans die kennis willen maken met verschillende dansstijlen. De maand wordt passend afgesloten met een landelijk event in Amsterdam met een energieke workshop-party met dj’s en artiesten. Ruim 3000 dansliefhebbers kunnen daar genieten van de 360° graden Headspin workshop. Iedereen die zich aangesproken voelt is welkom. Hiervoor hoef je geen lid te zijn van de KNGU.

  Over KNGU
  De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) vertegenwoordigt als 4e grootste sportbond van Nederland bijna 1.100 gymsportaanbieders met ruim 240.000 sporters (2015) in Nederland. De KNGU is de verbindende aanjager voor gymmend, turnend, springend en dansend Nederland. De sporter kan deze sporten ieder op zijn/haar eigen niveau met plezier beleven, in wedstrijd- en sportvormen die passen bij de wensen en behoeften. Van meedoen tot excelleren. De KNGU is onlangs een nieuwe weg ingeslagen en richt zich, naast het bedienen van de 240.000 huidige leden, op het realiseren van nieuwe verbindingen tussen de fans en de gymsport. De KNGU beoogt met de ontwikkeling van nieuwe sportproducten en evenementen zoals Headspin haar speelveld aanzienlijk te vergroten.

  Over Roy Julen
  Roy begon zijn carrière als hiphop danser. Nadat hij afstudeerde van de Dansacademie Lucia Marthas (als uitvoerend danser en docent) is hij zich gaan richten op het combineren van de stijlen contemporary en hip hop. Doordat Roy zo'n goed choreografisch inzicht bleek te hebben mocht hij op zijn 18e al zijn eerste choreografieën voor een videoclip en een Tvshow inzetten. Ondertussen heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft voor SYTYCD in het binnen en buitenland gewerkt en internationale artiesten als onder andere Jason Derulo, Taio Cruz, Glennis Grace en Stromea. Zo heef Roy voor dansend Nederland en 7 overige landen de bioscoopfilm ‘Bodylanguage’ uitgebracht die hij bedacht heeft met producent Johan Nijenhuis. Roy is een gepassioneerd deler van zijn kennis, choreografieën en levensperspectief op het gebied van podium, theater en film.
 4. Wedstrijdinformatie Turnen Dames
  Via het districtsnieuws heeft u inmiddels vernomen dat www.zuid.kngu.nl wordt ontmanteld.

  De wedstrijdinformatie over de wedstrijden in het seizoen 2015-2016 van de commissies Turnen Dames Limburg, Brabant Oost en Zuid West Nederland is inmiddels op de KNGU site geplaatst.

  U vindt de informatie via de volgende link: http://www.kngu.nl/wedstrijdzaken/district-zuid1  

  U kunt de turnsters inschrijven via het KNGU loket vanaf 15 september tot en met 15 oktober.
 5. Tips voor het binden en boeien van je kader
  Naar aanleiding van de clusterbijeenkomsten in het voorjaar van 2015 is dit filmpje gemaakt.

  Voor bestuurders en door bestuurders!

  Doe er je voordeel mee en bespreek het filmpje in je bestuursvergadering.

  Wil je aan de slag met vrijwilligersbeleid?
  Mail dan naar agten@kngu.nl of naus@kngu.nl.

  Klik op onderstaande link:

  https://www.youtube.com/watch?v=0CVMn92zUwY&feature=youtu.be 

Facebook

Foto impressie

Snel zoeken